У березні грузинський парламент розгляне проект внесення змін до Конституції країни. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив в.о. посла Грузії в Україні Гіоргі Закарашвілі.

Зокрема, за словами дипломата, йдеться про обмеження повноважень президента країни за призначенням уряду без згоди парламенту. «Пройде (проект. - Ред.) чи не пройде, це вже буде залежати від певних депутатів із меншості», - зазначив Закарашвілі і повідомив, що днями грузинський прем'єр Бідзіна Іванішвілі написав листа президенту Михайлу Саакашвілі, у якому попросив главу держави висловити свою позицію щодо можливих конституційних змін.

Разом з тим, як зазначив дипломат, пропозиція проводити президентські вибори в Грузії в стінах парламенту поки викликає суперечки. «З цього питання немає поки єдиної позиції і в правлячій коаліції. Дехто - за парламентську модель, дехто - за прямі вибори президента. І я не виключаю, що може бути проведений референдум з цього приводу», - сказав в.о. посла.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що готовий обговорювати вимогу прем'єр-міністра Бідзіни Іванішвілі щодо конституційних поправок, пов'язаних з обмеженням повноважень глави держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227