Глави Моніторингової місії Європейського Парламенту - екс-президент Європарламенту Пет Кокс і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський - просили Президента України Віктора Януковича помилувати екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Про це сьогодні повідомив Кваснєвський під час 9-ї щорічної інвестиційної конференції, що проходить у Києві.

На думку екс-президента Польщі, звільнення Луценка могло б полегшити процес переговорів про асоціацію між Україною з Європейським Союзом, передає «УНІАН».

«Що стосується Юрія Луценка, то ми з Коксом просили Президента Януковича про помилування Луценка. Якби це було зроблено, було б легше вести переговори щодо асоціації», - сказав Кваснєвський.

У травні 2012 року Президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров домовилися про створення спеціальної Моніторингової місії Європарламенту під керівництвом Кокса і Квасьневського зі спостереження за розглядом справ екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Нагадаємо, конференція президентів Європарламенту вирішила продовжити місію ЄП в Україні на чолі з колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом і екс-президентом Польщі Олександром Кваснєвським.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232