Виконавчий комітет Федерації футболу України на сьогоднішньому засіданні не обговорював питання про можливу участь українських клубів в об'єднаному чемпіонаті з Росією.

«Ми це питання навіть не розглядали», - повідомив журналістам на брифінгу президент ФФУ Анатолій Коньков, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, 18 лютого в Москві відбулося засідання автономної некомерційної організації «Об'єднаний чемпіонат з футболу», на якому була озвучена концепція пропонованого турніру. Директор АНО Валерій Газзаєв заявив, що бюджет об'єднаної футбольної ліги складе $1 млрд. За його словами, планується, що вперше чемпіонат пройде у сезоні-2014/15 років, у ньому візьмуть участь 18 команд (по 9 найсильніших команд від Росії і України за підсумками національних чемпіонатів 2013/14 рр.).

В.о. гендиректора УПЛ Петро Іванов, який був присутній на засіданні, заявив, що реакція українських клубів на ідею проведення такого турніру послідує пізніше. «Я був у ролі запрошеного. Позиції українських клубів поки немає, тому що немає матеріалів. Українська прем'єр-ліга - це клуби, тому треба спочатку почути думки клубів, а потім будемо робити якісь висновки. Позиція українських клубів буде вироблятися після того, як російські клуби самі визначаться з рішенням», - сказав він.

19 лютого перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко в інтерв'ю телеканалу «Футбол» підкреслив, що вирішити питання про можливу організацію об'єднаного чемпіонату з футболу між клубами Росії та України неможливе без схвалення ФІФА та УЄФА, а самі клуби не можуть вступати ні в які об'єднання без згоди відповідних футбольних інстанцій.

Раніше, 13 лютого, президент Федерації футболу України Анатолій Коньков заявив: «Вважаю, що будь-які дії, спрямовані на створення без нашого явного дозволу або дозволу ФІФА або УЄФА будь-яких ліг чи інших об'єднань клубів, є безпрецедентним порушенням положень і вимог статутів ФІФА, УЄФА та ФФУ».

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що Міжнародна федерація футбольних асоціацій ніколи не підтримає ідею про організацію чемпіонату СНД.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

485