Сьогодні, 26 лютого, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький зустрівся з директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Під час зустрічі міністр подякував Міжнародному банку реконструкції та розвитку (МБРР) за готовність виступати одним із найбільших інвесторів у розвиток економіки України, зокрема, у паливно-енергетичний сектор.

Також Ставицький зазначив, що за підтримки МБРР в електроенергетиці та гідроенергетиці на сьогоднішній день успішно реалізуються два інвестиційні проекти на загальну суму понад 600 млн дол США.

Під час зустрічі було зазначено, що виділення коштів Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком на реалізацію проекту «Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород» буде важливим політичним сигналом щодо підтримки міжнародними фінансовими організаціями необхідності реконструкції газотранспортної системи України як важливого елементу забезпечення енергетичної безпеки Європи.

Міністр також зазначив, що для забезпечення сталого розвитку економіки та модернізації процесів в управлінні енергетичним сектором країни будуть здійснені всі необхідні заходи. «Міністерство енергетики та вугільної промисловості України готове і надалі докладати всіх зусиль для проведення реформ у нафтогазовому секторі з метою виконання взятих на себе урядом України міжнародних зобов'язань та можливості залучення ресурсів Трастового фонду», - запевнив Ставицький.

Як раніше повідомляв ForUm, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Європа продовжить фінансово підтримувати Україну у вирішенні енергопроблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203