Влада єгипетської провінції Луксор заборонила польоти повітряних куль після катастрофи, що сталася вранці 26 лютого. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на губернатора Луксора Еззата Саада. Скільки діятиме заборона, не уточнюється.

За останніми даними, внаслідок інциденту загинули 18 іноземних туристів, які перебували на повітряній кулі. Такі дані агентству Associated Press надав співробітник органів безпеки Єгипту. Саад додав, що серед жертв виявилися громадяни Франції, Великобританії, Бельгії, Угорщини, Японії (чотири клієнти японського турагентства Atsushi Imaeda), а також дев'ять жителів Гонконгу.

Із тих, хто був у гондолі, вижили тільки двоє британських туристів і один єгиптянин. Всі вони доставлені у місцевий госпіталь з різними травмами. Пілота-єгиптянина врятувало те, що він вистрибнув з кошика повітряної кулі на висоті 10-15 метрів, пише Reutersсо посиланням на Ахмеда Абуді - главу асоціації компаній Луксора, які організовують поїздки на повітряних кулях.

 
 
Керувати розслідуванням цієї справи буде міністр цивільної авіації Єгипту Ваель ель-Маадаві. Він уже прибув на місце аварії. Тим часом любительський відеозапис з місця події оприлюднило агентство AP, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, повітряна куля впала з висоти близько 300 метрів недалеко від міста Луксора - центру однойменної провінції. Причиною інциденту стала пожежа, що почалася через вибух балону з газом. У результаті повітряна куля впала на поле цукрового очерету на захід від міста.

Подорожі на повітряній кулі в Долину Царів, до стародавніх храмів Луксора і Карнака, є популярною туристичною розвагою у Єгипті. При цьому інциденти, подібні нинішньому, ставалися і раніше. Так, у 2009 році 16 осіб потерпіли, коли повітряна куля врізалася у вежу мобільного зв'язку. За рік до цього ще сім туристів постраждали при тих же обставинах. Після подій 2009 року влада заборонила польоти на повітряних кулях на півроку, посилили правила безпеки і відправила пілотів на курси підвищення кваліфікації, зазначає BBC News.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310