За оперативними даними регіонів на 25 лютого, весняно-польові роботи розпочалися в Херсонській та Миколаївській областях і продовжуються в АР Крим. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«Тепла і волога погода вже дозволила аграріям південних регіонів фактично на місяць раніше, ніж торік, приступити до посівної. Такі погодні умови дають їм додаткові переваги провести посівну в оптимальні агротехнологічні терміни», - зазначив Присяжнюк.

Сільгоспвиробники інших регіонів завершують підготовку насіння, закупівлю добрив і пально-мастильних матеріалів. Так, на сьогодні насіння ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) до посіву вже підготовлено 726,2 тисячі тонн, або 102% до потреби, в тому числі: пшениці - 103%, ячменю - 101%, гречки - 106%, проса - 106%, вівса - 104%, гороху - 102%. Крім того, кукурудзи - 101%, ріпаку - 103%, соняшнику - 100%, сої - 102%.

Також міністр зазначив, що деякі області вже забезпечені якісним насінням більш ніж на 120%. Це Чернігівська, Житомирська, Хмельницька, Вінницька, Львівська області.

Нагадаємо, на сьогодні аграрії на 90% забезпечені мінеральними добривами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147