Співробітники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у Солом'янському районі Києва викрили аптеку, в якій продавали сонат і димедрол.
 

Як повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в Києві, організували кримінальний бізнес 76-річна пенсіонерка та її племінниця. Ніяких документів ні на приміщення, ні на здійснення фармацевтичної діяльності вони не мали.

Зазначається, що пропрацювала аптека менше місяця.
 

«Коли в заклад прийшли правоохоронці, жінка мала при собі близько 100 таблеток сильнодіючого засобу. Жовті і білі таблетки зберігались у жерстяних банках з-під вітамінів. Вартість однієї - 40-45 гривень. За один робочий день жінки заробляли на заборонених препаратах близько п'яти тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.
 

Працювала аптека з 9:00 лише до 14:00. Однак клієнти чекали відкриття вже з 7:00.
«Це й обурило мешканців будинку, в якому знаходився заклад. Адже більшість з них користуватися послугами аптеки не могли, а от спостерігати черги молодих людей недвозначного виду їм доводилося. Тому незабаром один з жителів поскаржився на сумнівне підприємство правоохоронцям», - повідомили в міліції.
 

Під час перевірки жінки стверджували, що заклад закривається у зв'язку з відсутністю клієнтів і невдалим місцем розташування. Однак під час перебування правоохоронців в аптеці знаходилося 12 відвідувачів, яких цікавили виключно білі і жовті таблетки без назви.

За даним фактом слідчим відділом Солом'янського райуправління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 321 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин. Санкція цієї статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

546