Німецькі лікарі у Харків станом на 10:00 25 лютого так і не прибули, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«Сьогодні, 25 лютого, у ЦКБ Укрзалізниці мала почати свою роботу Міжнародна медична комісія за участю лікарів Міністерства охорони здоров'я України і берлінської клініки «Шаріте» щодо обстеження засудженої Юлії Тимошенко. Однак, незважаючи на готовність роботи комісії із числа українських лікарів, німецькі лікарі так і не прибули», - йдеться у повідомленні.

У ДПтСУ підкреслили, що німецька сторона була офіційно поінформована в установленому порядку (через МЗС України) про готовність забезпечити роботу зазначеної комісії.

«Враховуючи появу перекручених заяв у ЗМІ з цього питання, ДПтСУ звертає увагу, що будь-яких перешкод з боку пенітенціарного відомства щодо проведення обстеження Тимошенко немає», - наголосили у відомстві.

Про це свідчить і той факт, що всі попередні візити німецьких лікарів з боку пенітенціарної служби були організаційно забезпечені.

Крім того, заяви політичної сили «Батьківщина» є помилковими і мають на меті виправдати неприбуття німецьких лікарів спробою чергової дискредитації пенітенціарного відомства, заявили у ДПтСУ.

Як повідомляв ForUm, раніше ДПтСУ поінформувала представників посольства та клініки «Шаріте» про свою готовність організаційно забезпечити роботу Міжнародної медичної комісії за участю німецьких лікарів з 25 лютого, тобто з понеділка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205