Американські супутники-шпигуни відшукали у водах північної частини Атлантичного океану російський круїзний лайнер «Любов Орлова», що загубився місяць тому, повідомляє Agence France-Presse.

Судно, на якому немає людей, а все обладнання вимкнене, дрейфує за 2400 кілометрів на захід від берегів Ірландії. На початку лютого «корабель-привид» був помічений з борту іншого судна, проте тоді він майже одразу зник за горизонтом.

«Любов Орлову» у 2010 році заарештували в Канаді за борги судновласника. Моряки, які працювали на лайнері, довго не могли його покинути, а також отримати багатомісячну заборгованість по зарплаті.

У кінці 2012 року судно все-таки продали на металобрухт у Домініканську республіку, однак при буксируванні під час сильного шторму троси обірвалися, після чого приречений на злам лайнер пропав. На його борту вже тоді людей не було, тому активних пошуків судна ніхто не проводив, пише «Lenta.ru».

Влада Канади, звідки лайнер відправився в останнє плавання, заявила, що більше не має до нього ніякого відношення, оскільки він покинув територіальні води країни. Власники «Любові Орлової» також поки не з'явилися.

Поки не відомо, хто надалі займатиметься «кораблем-привидом». Однак якісь заходи вживати, мабуть, доведеться, оскільки в темний час доби некероване порожнє судно без розпізнавальних вогнів може становити небезпеку для інших плавальних засобів, які опиняться на його шляху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

479