Київське «Динамо» з рахунком 0:1 програло французькому «Бордо» в матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Европи-2012/2013. Перший матч у Києві завершився внічию 1:1 і в 1/8 фіналу виходить «Бордо».

Блохін, всупереч очікуванням, не зробив жодної заміни в порівнянні з першим матчем, залишивши в запасі і форварда Брауна Ідейе. Динамівці, враховуючи рахунок першого матчу, активніше почали матч.

«Бордо» свідомо грало від оборони, адже нульова нічия їх влаштовувала, та й проблеми зі складом у французів були досить серйозні.

Кранчар вже на 8-й хвилині пробивав по воротах «Бордо», але в останній момент захисник удар заблокував. Потім Карассо невпевнено перед собою відбив удар Ярмоленка, але Віда не зміг вдало зіграти на добиванні. Воротар «Бордо» через кілька хвилин знову помилився, скинувши м'яч у штрафний прямо на Ярмоленка, але наш півзахисник не зумів як слід розпорядитися м'ячем.

Не використавши свої моменти, динамівці пропустили під завісу першого тайму. Після подачі кутового захисники «Динамо» залишили без нагляду відразу трьох суперників і Діабате без перешкод відправив м'яч у нижній кут з п'яти метрів, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

У перерві Блохін зробив дві заміни в надії посилити атаку: замість Мехмеда вийшов Ідейе, а Гусєв поміняв малопомітного на полі Безуса. І в першій же атаці Гусєв міг відзначитися. Він опинився на ударній позиції на куті воротарського, але почав возитися з м'ячем і в підсумку момент занапастив. Потім Ідейе двічі мав шанс відзначитися, але м'яч вперто не йшов у ворота.

У середині тайму після чергового навісу в штрафну Аруна бив головою з двох метрів і, здавалося, м'ячу просто нікуди подітися, але взяття воріт не сталося. Останні 15 хвилин французи оборонялися вже всією командою, і в черговий раз проявилося невміння динамівців долати такий насичений захист. Фінти Ярмоленка були красиві, але неефективні, удари Аруна йшли вище воріт, а Ідейе чергував у штрафній на голодному пайку. У результаті матч так і завершився мінімальною перемогою господарів поля.

Нагадаємо, відбулися ще два матчі Ліги Європи за участю українських команд: «Дніпро» на своєму полі зіграв унічию зі швейцарським «Базелем», а «Металіст» вдома програв англійському «Ньюкаслу». Обидві команди завершили виступи у єврокубках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246