Брюссель готовий надати конкретну допомогу і підтримати зусилля Києва щодо здешевлення ціни на російський газ, запевняє міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

«Ми провели дуже плідні переговори, було визначено відносно підтримки України в питанні зміни ціни на газ. До цього були тільки декларації, а зараз європейська сторона нам запропонувала деякі механізми для його вирішення», - заявив міністр у четвер у Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам після закінчення зустрічі з європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

Разом з тим, він не став деталізувати, які саме механізми запропоновані Єврокомісією, пославшись на те, що вони будуть відображені в спільному Меморандумі в сфері енергетики, який буде підписаний у рамках майбутнього саміту Україна - ЄС, запланованого на 25 лютого в Брюсселі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Які? Це буде відображено у звіті про виконання Меморандуму у сфері енергетичного співробітництва. Почекаємо 25 лютого», - сказав Ставицький.

Кажучи про минулу з єврокомісаром зустріч, український міністр підкреслив, що він почув «конструктивний і прагматичний підхід відносно співробітництва з ЄС з точки зору енергетичного розвитку нашої держави». «Я впевнений, з боку ЄС вже будуть практичні кроки», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

528