Президент Польщі Броніслав Коморовський підкреслює важливість сьогоднішньої зустрічі з Президентами України і Словаччини Віктором Януковичем та Іваном Гашпаровичем напередодні Саміту Україна-ЄС, що відбудеться 25 лютого. Про це Коморовський заявив сьогодні після зустрічі.

«Ми зустрілися напередодні саміту в Брюсселі, і цей саміт є дуже важливим, оскільки він починає цілий цикл подій і процесів, які призведуть до знакової події – саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі», - сказав Коморовський.

За його словами, сьогоднішній момент є дуже важливим, оскільки в ЄС починається процес прийняття рішень щодо можливості підписання і подальшої ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передає «УНІАН».

«Отже, ми зустрілися в момент, коли вирішується доля тих величезних зусиль, які докладала Україна, пов'язаних з проведенням переговорів і парафуванням Угоди про асоціацію», - сказав Коморовський.

«Це також є ефектом особистої участі і праці пана Президента Януковича», - підкреслив він.

За словами Коморовського, Польща і Словаччина хочуть допомогти Україні «отримати той фінальний бажаний результат підписання і потім ратифікацію Угоди про асоціацію у Вільнюсі в листопаді поточного року».

«І тому після нашої зустрічі я хочу передати позитивний сигнал», - додав він.

При цьому Президент Польщі відмітив зусилля України, які вона доклала для реалізації реформ. У той же час він підкреслив необхідність виконання українською владою вимог Європейського Союзу, необхідних для євроінтеграції України.

Як раніше повідомляв ForUm, саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року в Брюсселі.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Нагадаємо, Україна і ЄС розпочали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311