Голосування депутатів Львівської облради за заборону реклами МС в Україні загрожує принципам демократії в країні. Про це заявив лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Депутати Львівської обласної ради, більшість якої складають представники так званих «демократичних» партій, продовжують війну ... з білбордами. Прес-служба облради розповсюдила в ЗМІ повідомлення про те, що 19 лютого її депутати проголосували за заборону реклами Митного союзу в Україні, тому що вона «має антидержавний характер», і направили відповідне звернення до Генпрокурора та голови СБУ.

У зверненні звучать слова про те, що вищезгадана реклама «порушує норми закону, не відповідає конституційним принципам участі країни у міжнародних економічних спільнотах, більше того, імітує зображення державних символів інших країн».

Категорично заявляю, що це зухвала брехня - від першої до останньої літери. Брехнею є і твердження, що чисто економічне об'єднання - Митний союз - має наднаціональні органи і несе будь-яку загрозу суверенітету України, повідомляє «РБК-Україна».

Панове депутати і ті, хто ними маніпулює, навіть не спромоглися зазирнути до Конституції України або привести хоч один аргументований довід на захист своєї позиції», - заявив Медведчук.

Він зазначив, що Україна є демократичною країною, у якій кожен громадянин або об'єднання громадян вправі висловлювати свою позицію.

«Вчорашня подія у Львівській облраді - спланована політична провокація, яка несе загрозу реалізації в Україні головних принципів демократії і спрямована проти економічних інтересів України, інтересів та прав її громадян.

До прикладу, зовсім безглуздо звучить фраза про те, що «останнім часом українців (і зокрема, жителів Львівської області) наполегливо намагаються переконати у тому, що «вибір роблять саме вони».

Я переконаний, що саме позиція і думка громадян мають бути визначальними у вирішенні стратегічних завдань, у тому числі і при виборі вектора економічної інтеграції країни. Саме це виражає девіз «Українського вибору» - «Країною керуєш ти!», який підтримали багато тисяч українців. Але депутати, очевидно, не знайомі з Конституцією України, у статті 5 якої прямо говориться, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Більше того, вони вважають себе вправі приймати рішення від імені народу, не рахуючись з його думкою», - заявив політик.

Він висловив думку від імені «Українського вибору», що саме участь України у Митному союзі - реальний шлях порятунку української економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320