На сьогодні саме галузь птахівництва демонструє найбільшу динаміку зростання серед інших галузей тваринництва. Так, в цьому році прогнозується наростити поголів'я птиці до 228,8 мільйона, що на 7% більше, ніж у минулому році. Зокрема, найбільше зростання очікується на сільгосппідприємствах - на 9%, позитивна тенденція буде закріплена і в господарствах населення, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Високі темпи зростання показників у вітчизняному птахівництві дозволяють прогнозувати збільшення поголів'я птиці до 228,8 мільйона в 2013 році. Таким чином, в цьому році планується наростити поголів'я птиці у всіх категоріях господарств майже на 15 мільйонів, або на 7% в порівнянні з показниками за 2012 рік.

«Хочу нагадати, що завдяки ефективній співпраці держави та вітчизняних аграріїв за останні кілька років промислове птахівництво вдалося відродити і досягти в цьому напрямку значних успіхів. Зокрема, згідно з прогнозами, цього року на 128,2 мільйона голів зросте поголів'я птиці у сільгосппідприємствах, тобто на 9%. Однак разом з цим нам також вдалося закріпити тенденцію зростання в господарствах населення», - зазначив Присяжнюк.

Так, прогнозується, що до кінця поточного року поголів'я птиці в господарствах населення зросте на 4,6% - до 100,5 мільйона голів.

Таким чином, завдяки реалізації потенціалу вітчизняного птахівництва та подальшого нарощування його показників буде не тільки забезпечена потреба внутрішнього споживчого ринку, а й сформовано значний експортний потенціал.

Варто нагадати, що Україна постійно працює над розширенням ринків збуту продукції вітчизняного птахівництва. Зокрема, згідно з рішенням генерального директорату САНКО, Україна внесена у список країн, які можуть імпортувати продукцію птахівництва до країн Європейського Союзу. Поставки планується розпочати найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201