Командир підрозділу «Беркут» Володимир Александров, який керував діями міліції під час конфлікту 18 лютого біля Гостинного двору в Києві, відсторонений від виконання своїх обов'язків на час службового розслідування за фактом побиття активістів і депутатів Верховної Ради. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, перед засіданням Кабінету Міністрів у середу заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

«Від виконання обов'язків відсторонений командир столичного полку Володимир Александров. У зв'язку із зверненням народних депутатів розібратися в ситуації, я призначив службове розслідування. Для того, щоб воно було об'єктивним, він відсторонений», - сказав Захарченко.

Також він зазначив, що міліція досі знаходиться в Гостинному дворі з метою захисту пам'ятки архітектури. «Ви ж знаєте, що там була пожежа. Для того, щоб пам'ятник архітектури зберігся, потрібно дах відремонтувати. Чи хай там дощ іде, сніг? Безумовно, якщо не дають людям ремонтувати, повинен же хтось забезпечити будівельникам можливість це зробити. Щоб не було нових протистоянь, міліція виконуватиме свої обов'язки», - зазначив міністр.

Крім того, Захарченко оцінює дії міліції під час конфлікту як правомірні.

«Я запрошував до себе політичних лідерів і просив - якщо буде якесь загострення, щоб вони зверталися до мене, щоб уникнути протистоянь. Але замість цього політики вирішили навести якийсь загін і зіштовхнути його з тим загоном, який охороняв будівлю. Це не нормально. Є інші способи вирішення конфліктів - суди, прокуратура. Чому ці політики вирішили привести 35 молодих людей у масках з прутами, щоб вирішувати конфліктну ситуацію, я не знаю. Слідство розбереться, які були їхні мотиви», - підсумував Захарченко.

Нагадаємо, міліція затримала за порушення громадського порядку близько 30 учасників конфлікту біля Гостинного двору.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365