Політика Кабінету Міністрів спрямована на модернізацію медичної галузі та надання якісних послуг і ліків для громадян. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі з громадськими організаціями та експертами у сфері охорони здоров'я.

За словами глави уряду, в Україні діє ціла низка сучасних медичних установ, включаючи Національний інститут раку, Український науково-практичний центр (НВЦ) ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин, щодо модернізації яких він особисто ухвалював рішення.

«У Національному інституті раку створена сучасна операційна, придбано діагностичне лікувальне устаткування, і кожен рік виділяються значні кошти на продовження роботи, пов'язаної зі створенням сучасного онкологічного центру», - повідомив глава Кабміну.

За словами Азарова, НПЦ ендокринної хірургії - це сучасний центр, оснащений кращими сучасними діагностичними приладами та обладнанням. «А головне, у ньому працюють чудові фахівці, ентузіасти своєї справи. У нас в країні дійсно багато людей, які страждають на цукровий діабет, і тому наявність такого сучасного лікувально-діагностичного закладу дозволить поліпшити якість життя, а іноді і врятувати його багатьом людям. І усвідомлення того, що ти в якійсь мірі причетний до цього, вже робить тебе щасливим», - сказав Азаров.

Він підкреслив, що за його ініціативою буде розглянуто питання продажу ліків особам, які страждають на цукровий діабет, за схемою компенсації. «Крім того, уряд контролює ситуацію з реалізацією закону про ліцензування імпорту ліків, що забезпечить потрапляння в аптеки якісних медпрепаратів. Тут завдання - навести порядок з точки зору наявності на нашому ринку тільки високоякісних медичних засобів, які наші люди могли б купити за нормальними цінами», - підкреслив прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226