Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов вирішив ознайомитися з роботою аптек у зв'язку зі зверненнями кримчан, стурбованих прийняттям закону України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів. Про це повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Головна мета закону - прибрати посередників і, відповідно, знизити вартість ліків. Дана норма в Європейському Союзі працює вже близько 12 років. Крім цього, кримські імпортери мають на своїх складах запаси ліків на 2-3 місяці, тому споживач повинен бути забезпечений ліками іноземного виробництва», - пояснив Могильов.


 
У свою чергу, співробітники аптеки повідомили, що всі установи в їхній мережі працюють у штатному режимі, ажіотажного попиту на ліки не спостерігається, скарг на відсутність препаратів від покупців не надходило.

Могильов обговорив норми цього закону з фармацевтами, а також поспілкувався з відвідувачами аптеки.

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів» набирає чинності з 1 березня поточного року.

За словами віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка, ліцензування препаратів є загальносвітовою нормою, яка дозволяє гарантувати якість, безпеку, ефективність і відповідність кожної серії лікарських препаратів вимогам реєстраційного досьє. В Україні ліцензування імпортних ліків буде проводитися поетапно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204