Прийомна мати в американському штаті Техас підозрюється в убивстві усиновленої у Росії дитини, повідомив у своєму мікроблозі у Twitter уповноважений з прав дитини у РФ Павло Астахов.

«У штаті Техас прийомною матір'ю убита 3-річна російська дитина. Вбивство сталося наприкінці січня. Посольству РФ стало про це відомо, незважаючи на відсутність реакції з боку Держдепу США. Хлопчик помер, не дочекавшись швидкої допомоги, викликаної прийомною матір'ю. За висновком патологоанатомів, у малюка численні ушкодження», - написав він.

Астахов також повідомив, що прийомна мати малюка годувала його сильними психотропними препаратами, а перед смертю побила, передає РІА «Новости».

Слідчий комітет РФ вже почав процесуальну перевірку за фактом загибелі Максима, повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Пізніше Павло Астахов у своєму мікроблозі повідомив, що прокуратура американського штату Техас висловила готовність співпрацювати з Росією в розслідуванні смерті Максима.

«Прокуратура штату Техас запевняє в готовності співпрацювати з РФ у розслідуванні загибелі Максима Кузьміна у прийомній американській сім'ї», - написав Астахов.

Дитячий омбудсмен зазначив, що обговорив подробиці загибелі хлопчика з генеральним консулом США в Техасі. «У сім'ї виховується рідний брат Максима - дворічний Кирило. Консульські працівники РФ були допущені в сім'ю американських батьків Максима Кузьміна та ознайомилися з умовами життя молодшого брата», - додав уповноважений.

Остаточні висновки перевірки за фактом загибелі дитини, яку проводить прокуратура Техасу, будуть сформульовані через 10-15 днів, повідомив Астахов.

У МЗС РФ розраховують на суворе покарання для названої матері з США, винної у загибелі прийомної дитини із Росії Максима Кузьміна.

«Будемо тримати на контролі слідство у справі Максима Кузьміна. Розраховуємо на заслужене суворе покарання для винних у його загибелі. Усиновителі регулярно давали трирічній дитині потужний антипсихопатичний препарат, який звичайно застосовується при лікуванні шизофренії у дорослих. Численні ушкодження голови і ніг, черевної порожнини і внутрішніх органів виявлені у загиблого 21 січня цього року Максима Кузьміна», - написав у своєму мікроблозі у Twitter уповноважений МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтин Долгов.

Він також вказав, що держдепартамент США ніяк не допоміг російським консулам у проясненні причин смерті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390