З нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка у Запорізькій області підготовлено план заходів, серед яких одна із головних - акція «Великий син великого народу», яка триватиме протягом року. Про це заявила директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Ірина Конарєва, повідомляє прес-служба ОДА.

На підготовку святкових заходів із обласного бюджету буде виділено 110 тис.грн. Крім того, розпочато акцію зі збору коштів на встановлення пам'ятника.

Організатори закликають спонсорів, меценатів і просто небайдужих громадян приєднатися до справи вшанування пам'яті Кобзаря.

В ОДА зазначили, що на сьогоднішній день в області встановлено сім пам'ятників Тарасу Шевченку, а до ювілейної дати планується встановити ще два: у центрі Запоріжжя та на острові Хортиця. Ще в 1964 році на острові Хортиця з нагоди 150-річчя з дня народження Кобзаря було закладено парк ім.Т.Г.Шевченка, саме там і планується встановити гранітну скульптурну композицію «Кобзар на Хортиці».

Також в області готується низка видань, присвячених перебуванню великого поета на запорізькій землі, у тому числі - на острові Хортиця у 1843 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308