Пекін закликає Ватикан не втручатися у внутрішні справи Китаю і розірвати дипломатичні відносини з Тайванем, заявив у понеділок офіційний представник МЗС КНР Хун Лей.

«Китай готовий розвивати відносини з Ватиканом, але для цього необхідне виконання двох умов», - сказав дипломат, коментуючи зречення від престолу понтифіка Бенедикта XVI. «Перш за все, Ватикан повинен припинити так звані дипломатичні відносини з Тайванем і визнати, що Китайська Народна Республіка представляє єдиний легітимний уряд країни, а Тайвань є її частиною», - пояснив Хун Лей. У Пекіні сподіваються також, що представники папства не будуть «втручатися у внутрішню політику Китаю під личиною релігійних справ».

«Ми сподіваємося, що при новому главі Ватикану будуть створені сприятливі умови для розвитку відносин», - резюмував представник зовнішньополітичного відомства, передають РІА «Новости».

Нагадаємо, 11 лютого 85-річний Бенедикт XVI заявив, що більше не може очолювати Католицьку церкву через похилий вік. Сенсаційне рішення понтифіка зректися в апостольського престолу викликало великий резонанс, оскільки у сучасній історії Римо-католицької церкви таке відбувається вперше.

Режим «вакантного престолу» у Ватикані буде оголошено о 20:00 у четвер, 28 лютого. Остання загальна аудієнція Бенедикта XVI відбудеться 27 лютого, а конклав з обрання нового Папи Римського, орієнтовно, пройде у середині березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223