У Вірменії сьогодні проходять президентські вибори.

Виборчі дільниці працюватимуть з 08.00 до 20.00 за місцевим часом. На найвищу посаду в державі претендують сім осіб, у тому числі чинний президент країни Серж Саргсян.

Порогу явки виборців на виборах президента немає, тому вибори в будь-якому випадку будуть визнані такими, що відбулися, повідомляє РІА «Новини».

Президентом може бути обрана людина не молодше 35 років, яка останні десять років є громадянином країни, що проживає на її території і не має іншого громадянства. Президент обирається на п'ять років, але не більше ніж на два терміни поспіль.

Переможцем виборів буде визнаний той, хто отримає 50% голосів плюс один голос від загальної кількості голосуючих. Якщо жоден з претендентів не зможе отримати таку підтримку виборців, через два тижні відбудеться другий тур голосування, в якому візьмуть участь два кандидати-лідери, у результаті переможе той, хто набере просту більшість голосів.

Виборчий кодекс Вірменії передбачає, що голосувати на виборах президента можуть лише ті громадяни країни, які знаходяться на її території, тому закордонних виборчих дільниць не існує. Для 2,5 мільйона виборців у Вірменії працюватимуть 1988 виборчих дільниць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197