Голова Верховної Ради Володимир Рибак вважає, що сенсу блокувати роботу парламенту немає, оскільки система «Рада-4» себе не виправдала. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив після її тестування в сесійній залі ВР.

За його словами, «Рада-4» не забезпечує персонального голосування, оскільки дає можливість двом депутатам проголосувати за трьох.

Також спікер вважає, що розробники повинні зробити висновки з цього приводу. «Це вже нечесно. Розробники повинні зробити висновки. Підкреслюю, не я це повинен робити, не опозиція, а розробник. Адже вставили два сірники і проголосували трьома картками», - сказав він.

Звертаючись до депутатів, які блокують трибуну і президію, Рибак сказав: «Мучитися ночами тут залишилося зовсім не довго. Вже можна буде йти додому».

Крім того, за його словами, у вівторок, 19 лютого, тільки 2-3 депутати будуть відсутні в парламенті офіційно. «Решта будуть в залі. Усі голосуватимуть персонально», - підкреслив Рибак.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 лютого опозиційні фракції заблокували трибуну і президію парламенту, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів, у результаті чого Рада так і не відкрила другу сесію.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298