Україна здатна реалізовувати масштабні інвестиційні проекти, і яскравим свідченням цього є вдале проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

Він нагадав, що на початку 2010 року підготовка і проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 була під загрозою зриву через відставання в будівництві об'єктів інфраструктури, які повинні були забезпечити його проведення.

«Був виклик для нас. І весь світ дивився - чи здатна Україна виконувати такі великі проекти», - сказав Янукович. Він нагадав, що «треба було за півтора року збудувати стадіони, аеропорти, злітні смуги, дороги».

За словами Президента, у той час переважали скептичні настрої щодо успішної реалізації проекту, однак країна впоралася з поставленим завданням - Євро-2012 відбулося, а збудовані об'єкти в подальшому служитимуть майбутнім поколінням.

«Ми це робили, дивлячись у майбутнє. Вся ця інфраструктура працюватиме на людей, на державу», - сказав Янукович.

Нагадаємо, президент УЄФА Мішель Платіні подякував Президенту України Віктору Януковичу за послідовну й постійну підтримку значної роботи, реалізованої для забезпечення успішного проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203