Літак Ан-24, що здійснював 13 лютого чартерний рейс з Одеси і зазнав аварію в Донецьку, міг зробити ще 1,5 тис. годин нальоту і приземлитися 961 раз.

Про це повідомляє «УНІАН», посилаючись на прес-службу прокуратури Донецької області.
Також у повідомленні зазначається, що даний літак з початку експлуатації (1973 рік) налітав більше 51 тис. годин, зробивши при цьому близько 32 тис. посадок.

Наліт цього повітряного судна після останнього ремонту становить понад 7 тис. годин (4,5 тис. посадок).

Такі дані в прокуратурі оприлюднили у зв'язку з тим, що у журналістів виникли питання з приводу інформації, яку повідомив сьогодні на прес-конференції в Донецьку начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

Він сказав, що даний літак Ан-24 налітав понад 7 тис. годин і здійснив 32 тис. 645 посадок. Тому в прес-службі прокуратури Донецької області уточнили ці цифри, згідно з наявними документами, й оприлюднили в повідомленні для преси.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав аварію літак, який прибув чартерним рейсом з Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення.

На борту літака знаходилися 52 людини, 47 з них були врятовані, п'ять загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 пасажирів звернулися за допомогою до медиків, з них 9 осіб перебувають у лікарні.

За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215