Європейський геостаціонарний метеосупутник Meteosat-10 отримав фотографію сліду метеорита, що впав 15 лютого в районі Челябінська. Зображення опубліковано на сторінці Європейської організації супутникової метеорології на фотохостингу Flickr.

На знімку можна розглянути хмари пари, що виникли в атмосфері в результаті падіння метеорита. Геостаціонарний супутник знаходиться суттєво на захід від Челябінська, тому фотографія зроблена збоку.

Фотографія отримана за допомогою інструменту SEVIRI, призначеного для спостереження за станом атмосфери. SEVIRI забезпечений 12 каналами, чутливими до різних довжин хвиль світла, однак опубліковане зображення зроблено в оптичному діапазоні (канал HVR), передає «Лента.Ру».

Супутник Meteosat 10 входить в європейську систему метеосупутників EUMETSAT. У її складі є як геостаціонарні, так і рухливі полярні супутники.
 
 
Метеоритний дощ, що пройшов вранці 15 лютого, спостерігали жителі не тільки Челябінської, але й Тюменської, Свердловської і Курганської областей, а також жителі Казахстану. У самому Челябінську падіння метеорита супроводжувалося яскравим спалахом і викликало руйнування. Кількість постраждалих перевищила 500 осіб, 112 з них були госпіталізовані. За повідомленнями МНС, воронку від падіння метеорита вдалося виявити в районі озера Чебаркуль.

Як раніше повідомляв ForUm, вранці 15 лютого близько 09:30 за місцевим часом (05:30 по Києву) над Челябінською областю впав метеорит.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

590