Львівський бабак Мишко, якого традиційно будили сьогодні у Львівському дитячому еколого-натуралістичному центрі, спрогнозував пізню весну.

З дерев'яного будиночка працівники центру дістали бабака Мішу, якого ледь розбудили. Бабак, після того як його розбудили, поводився мляво, не свистів і постійно намагався повернутися в будиночок.

Як зазначив директор центру Ігор Антахович, така поведінка бабака Міші свідчить про прихід пізньої весни, передає «УНІАН».

«Міша намагався сховатися назад у будиночок, був сонний і зовсім не готовий до пробудження. Це свідчить про те, що весна прийде не раніше, ніж на початку квітня. Тобто через шість тижнів. Хочу зазначити, що прогнози Міші збувалися останні три роки», - зазначив Антахович.

Він також повідомив, що працівники центру так і не змогли розбудити двох подружок Міші - самок бабака Марусь.

«Наш чотирирічний Міша має давню подружку самку Марусю, якій вже більше 5 років, а нещодавно до їхньої «сім'ї» приєдналася ще одна молода самка Маруся, яка торік разом з Мішею прогнозувала весну. Цього року обидві Марусі, коли їх намагалися розбудити, поводилися вкрай агресивно, не хотіли прокидатися і намагалися кусатися. А зуби у них такі великі - досягають до 2-х сантиметрів. Так і не змогли їх добудитися, що ще раз підтверджує, що бабаки сонні і не віщують приходу ранньої весни. Весна цього року буде пізньою», - зазначив Антахович.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258