Група сенаторів-республіканців 14 лютого блокувала кандидатуру Чака Хейгела, висунутого Бараком Обамою на пост міністра оборони країни. Про це повідомляє Agence France-Presse.

На підсумковому голосуванні у Сенаті США проти затвердження Хейгела на пост глави Пентагону висловилися 58 сенаторів. Підтримали кандидатуру Хейгела всього 40 чоловік; більшість із них - демократи. Один сенатор був відсутній.

Щоб отримати неблоковану більшість, демократам потрібно набрати 60 голосів. Тільки тоді Сенат зможе припинити дебати щодо затвердження кандидатури Хейгела і перейти до пленарного голосування, пише «Lenta.ru».

13 лютого комітет зі збройних сил Сенату США схвалив кандидатуру Хейгела на пост глави Пентагону. Для остаточного затвердження Хейгела необхідне голосування повним складом Сенату США. Проте раніше голова комітету Сенату з питань збройних сил демократ Карл Левін вже висловлював побоювання, що республіканці можуть спробувати блокувати кандидатуру Хейгела.

Республіканська фракція Сенату США звинувачує Хейгела, який сам був колись сенатором-республіканцем, у критичних висловлюваннях на адресу Ізраїлю, а також у тому, що він займає недостатньо жорстку позицію у питанні ядерної програми Ірану.

Наступне засідання Сенату США з приводу кандидатури Хейгела пройде не раніше, ніж через тиждень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189