Уряд може ввести державне регулювання цін на лікарські засоби для лікування цукрового діабету та інших захворювань ендокринної системи шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі препарати з використанням механізму референтних цін.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час відвідування Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин, повідомляє прес-служба Кабміну.

«На другому етапі до програми впровадження системи компенсації населенню вартості ліків і системи стабілізації цін, я думаю, ця система може бути доповнена препаратами для лікування діабету і захворювань ендокринної системи», - сказав глава уряду.

За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 1 лютого 2013 року на диспансерному обліку в Україні перебуває 2,7 мільйона хворих з патологіями ендокринної системи, серед них 1,2 млн. хворих на цукровий діабет, із яких 180 тисяч інсулінозалежних. У той же час фахівці вважають, що на одного хворого з виявленим цукровим діабетом припадає 3-4 хворих з недіагностованою патологією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302