Усі роботи на об'єкті «Укриття» після обвалення покрівлі 12 лютого у машинному залі четвертого блоку Чорнобильської АЕС були припинені, персонал видалений із майданчика до уточнення радіаційної обстановки у зонах проведення робіт. Про це повідомляє прес-служба Чорнобильської АЕС.

«Станом на 14 лютого на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС і в Зоні відчуження змін радіаційної обстановки не зафіксовано», - запевнили на ЧАЕС.

Разом з тим у повідомленні говориться, що офіційного підтвердження від підприємства «Новарка» про евакуацію свого персоналу не було

«На ЧАЕС ведуться планові роботи, персонал працює у штатному режимі. Працюють дві комісії з розслідування причин часткового руйнування будівельних конструкцій машинного залу. Одна створена наказом генерального директора ДСП ЧАЕС, друга - згідно з приписом Держатомрегулювання України», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 12 лютого на Чорнобильській АЕС сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу енергоблоку №4. Площа руйнування склала близько 600 кв.м. Будівельні конструкції обрушилися на ділянці машзалу, пошкодженій у ході техногенної аварії на 4-му енергоблоці у 1986 році.

Підприємство «Новарка» акредитовано в Україні для виконання проекту будівництва нового укриття для Чорнобильського фонду «Укриття». Завершення робіт з будівництва об'єкту «Укриття» на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС планується до 2015 року. Вартість споруди оцінюється у 980 млн євро, при цьому у контрактах з концерном «Новарка» зафіксована сума 935 млн євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297