Папа Римський Бенедикт XVI, який зрікся престолу, заявив, що вестиме закритий для зовнішнього світу спосіб життя. Про це понтифік оголосив сьогодні у ході колективної аудієнції столичним священнослужителям. Церемонія, яка пройшла у переповненому актовому залі ватиканського Аудіторіуму ім.Павла VI, традиційно організовується на наступний день після «попелястої середи» - дня початку Великого посту у латинському обряді католицької церкви. У цьому році «попеляста середа» носить характер публічного прощання римського первосвященика зі своїм Клером.

«Упевнений, що буду завжди близький вам, а ви будете близькі мені, навіть якщо для зовнішнього світу я буду не видимий», - сказав Бенедикт, який 28 лютого офіційно покине престол Святого Петра, передає «ИТАР-ТАСС».

Експерти зазначають, що з 1 березня, після своєї добровільної відставки, Йозеф Ратцінгер, ймовірно, носитиме титул «почесного єпископа Риму».

Напередодні понтифік у ході вечірньої меси у соборі Святого Петра побічно звинуватив ієрархів Римської курії в «інтригах і підступах проти єдності Церкви». На сьогоднішній зустрічі Папа Бенедикт нагадав про важливі дати, які відзначаються зараз Римсько-католицькою церквою, про проголошений ним Всесвітній Рік Віри і про 50-річчя Другого ватиканського собору, учасником якого був німецький професор Йозеф Ратцингер, видатний богослов, який одержав потім кардинальську мантію із рук Папи Павла VI. Понтифік живо, без папірця, розповів про свої враження того часу, згадавши і забавний анекдот про свою зустріч з Іоанном ХХIII, що відноситься до 1959 року. Папа Бенедикт побажав римським священикам «успішно трудитися на ниві Господній на благо Церкви Христової».

Служба преси Святого Престолу оголосила сьогодні, що до закінчення понтифікату Бенедикт XVI ще повинен призначити главу ватиканського банку «Інституту релігійних справ», який в останні місяці опинився у центрі фінансових скандалів.

Як раніше повідомляв ForUm, 85-річний Папа Римський Бенедикт XVI вирішив відректися від престолу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391