Очікується, що чемпіонат Європи 2015 року з баскетболу (Євробаскет-2015) відвідає більше 1 мільйона вболівальників. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул на брифінгу в Кабінеті Міністрів, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми вивчили досвід проведення такого роду чемпіонатів. Планується, що цей чемпіонат відвідає мінімум мільйон уболівальників», - зазначив Вілкул.

Він додав, що оскільки Україна гідно прийняла Євро-2012, то вболівальників може бути і більше.

За його словами, проведення в Україні Євробаскета-2015 є надзвичайно важливою подією, яка дозволить продовжити ефективне просування нашої країни в світі, популяризує здоровий спосіб життя і забезпечить надсучасну базу для розвитку понад 100 видів спорту. «Ця подія входить до п'ятірки найбільших спортивних змагань світу», - зазначив Вілкул.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що Україна планує виділити на підготовку і проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу 7 млрд грн.

У грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308