Конклав, на якому буде обраний новий папа Римський, почнеться не раніше 15 березня, повідомив у середу журналістам голова служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді.

Офіційний представник Ватикану зазначив, що «початок конклаву має бути встановлено між 15 і 20 днем ​​з моменту введення режиму вакантного престолу».

У понеділок, оголошуючи про своє рішення відмовитися від папського служіння, Бенедикт XVI повідомив, що режим «вакантного престолу» у Ватикані буде оголошено о 20.00 (21.00 за київським часом) 28 лютого.

«Так що, якщо все відбудеться без якихось проблем, треба думати, що конклав може початися з 15 березня», - сказав Ломбарді.

Він також пояснив, що до початку конклаву кардинали Римсько-католицької церкви будуть проводити підготовчі наради, в рамках яких обговорять найважливіші проблеми церковного життя, повідомляє РІА «Новини».

Ломбарді сказав журналістам, що зараз невідомо, який титул отримає Йозеф Ратцингер після зречення від Апостольського престолу. «Поки у нас немає готової відповіді на дане запитання», - підкреслив представник Святого престолу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273