Уряд схвалив план першочергових заходів щодо євроінтеграції на 2013 рік, повідомив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко.

«Схвалений документ є комплексним урядовим рішенням, яке спрямоване на забезпечення безперервної роботи з реалізації євроінтеграційних завдань України з урахуванням внутрішніх соціально-економічних реформ, які здійснюються в державі», - повідомив Демченко після засідання уряду в середу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна» .

Він розповів, що цей план розглядає, серед іншого, конкретні дії української сторони з метою підготовки імплементації майбутньої Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, посилення співробітництва у сфері юстиції, свободи та безпеки, у тому числі в контексті реформування системи судочинства, правоохоронних органів, виборчої системи та боротьби з корупцією, а також торговельного і секторального співробітництва з ЄС, покращення ділового та інвестиційного клімату в Україні.

Перший заступник міністра додав, що передбачені заходи будуть доповнюватися кроками щодо реформування системи правосуддя, що здійснюються в рамках Конституційної асамблеї і відповідних комітетів і робочих груп.

Демченко також зазначив, що прийняте урядом рішення є важливим у контексті підготовки до саміту Україна - ЄС 25 лютого в Брюсселі, а також у контексті очікуваного підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС восени цього року.

Нагадаємо, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Україна і ЄС почали переговори щодо Угоди про асоціацію у 2007 році і завершили їх у грудні 2011 року. 30 березня 2012 р. Угода була парафована сторонами.

У прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє суттєвий прогрес у вирішенні означених Європейським союзом проблем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223