У Закарпатській області станом на 13 лютого зафіксовано 9 випадків зараження людей пандемічним вірусом грипу А/Н1N1, який відомий ще як «свинячий грип», повідомив головний санітарний лікар Закарпатської області Володимир Маркович.

За його словами, семеро із захворілих у досить тяжкому стані, всі хворі перебувають на лікуванні у стаціонарі.

Маркович також уточнив, що випадки захворювання на каліфорнійський грип зафіксовані по всій території Закарпатської області. «Ці випадки підтверджені нашими лабораторіями», - уточнив головний лікар Закарпатської обласної СЕС.
Він також повідомив, що, незважаючи на це, ситуація із захворюваннями на грип та ГРВІ у Закарпатській області контрольована.

«На сьогоднішній день у Закарпатській області рівень захворюваності на грип та ГРВІ вдвічі нижчий епідемічного порогу: за минулий тиждень ми маємо 37,6 хворих на 10 тисяч населення, при цьому епідемічний поріг становить 66,5 на 10 тисяч населення», - уточнив Маркович , передає «УНІАН».

Також він повідомив, що санепідеміологи та лікарі Закарпаття мають все необхідне і здійснюють всі заходи для профілактики і боротьби з поширенням вірусів грипу та ГРВІ.

«Ми вкотре звертаємося до людей з проханням не затягувати зі зверненням до фахівців, не займатися самолікуванням, тому що методи лікування звичайного грипу і «свинячого» дещо відрізняються. А «свинячий грип» тим і відрізняється від інших видів, що часто призводить до ускладнень, тому його потрібно своєчасно діагностувати і надати адекватну допомогу», - уточнив головний санітарний лікар Закарпаття.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229