Міністр закордонних справ України Леонід Кожара висловив співчуття рідним і близьким колишнього глави МЗС Геннадія Удовенка у зв'язку з його смертю.

«З глибоким сумом сприйняв звістку про передчасний відхід із життя Геннадія Йосиповича Удовенка - видатного дипломата, авторитетного політичного і громадського і державного діяча», - наголошується у листі.

Кожара підкреслив, що як міністр закордонних справ, Надзвичайний і Повноважний посол, голова Генеральної Асамблеї ООН Геннадій Йосипович зробив видатний внесок у розвиток дипломатичної служби незалежної України, відстоювання національних інтересів держави на міжнародній арені. Його блискучі здібності переговірника та аналітика цінували колеги в усьому світі, а доброзичливість, глибокі знання і висока духовність викликали щиру повагу оточуючих.

«Відхід із життя Геннадія Йосиповича Удовенка - це гірка і непоправна втрата для всіх. Сумує зараз і вся дипломатична служба України. Від нас пішов справжній Майстер, але, впевнений, його школа буде жити вічно. Від імені Міністерства закордонних справ прошу прийняти щирі слова співчуття і підтримки під час тяжкої скорботи», - написав Кожара.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров висловив співчуття рідним та близьким Удовенка у зв'язку з його смертю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

462