На зовнішніх ринках зростає попит на українську продукцію харчової та переробної промисловості, яка стає все більш конкурентоспроможною. Про це свідчить зростання на 18,3% її експорту у 2012 році, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

При цьому, за даними відомства, частка продукції харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції АПК становила близько 50%, тобто 8,8 мільярда доларів. Зростаючий попит на зовнішніх ринках є індикатором підвищення конкурентоспроможності харчових продуктів від українського виробника. Так, у 2012 році продукція харчової та переробної промисловості у загальному експорті продукції агропромислового комплексу становила близько 50%, або 8,8 мільярда доларів.

«Належна якість продукції українського виробництва дозволяє експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% вироблених маргаринів, 20% бурякового цукру, 50% вироблених кондитерських виробів і 90% виробленої в Україні соняшникової олії. Сьогодні кожна друга тонна соняшникової олії, яка реалізовується на світовому ринку, вироблена в Україні», - заявив заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень.

У Міністерстві зазначили, що разом з тим попит на продовольство на світовому ринку постійно зростає. Тому, щоб завоювати провідні позиції і підвищити конкурентоспроможність, в Україні на підприємствах харчової промисловості впроваджуються системи контролю якості, у тому числі НАССР, які відповідають міжнародним вимогам. Так, ці системи вже впроваджені на 99% українських підприємств, що здійснюють експорт в країни Європейського Союзу або Росію.

Крім того, за даними відомства, у грудні минулого року, після спільної 4-річної роботи Мінагрополітики і Держветфітослужби, генеральний директорат САНКО включив Україну у список країн, що мають право експортувати продукцію птахівництва у Європейський Союз. «Цей факт свідчить про те, що Україна стає повноправним гравцем на ринку харчової продукції у світі, і перший недосяжний рубіж високотехнологічна галузь птахівництва вже подолала», - йдеться у повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226