На сьогоднішній день частка продажів вітчизняного продовольства у товарообігу торговельних мереж становить близько 95%.

Цьому сприяло збільшення внутрішнього виробництва основних видів продовольства і запровадження європейської моделі контролю над якістю і безпекою продуктів НАССР, повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

За підсумками 2012 року, в Україні зросло виробництво харчових продуктів, а також обсяги їх реалізації. Так, згідно з даними Державної служби статистики України, індекс промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні в минулому році склав 101,5% у порівнянні з 2011 роком.

У свою чергу, на 9,6% виросла реалізація харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Разом з тим українські споживачі все більше довіряють якості вітчизняних продуктів.

«На сьогодні частка продажів вітчизняного продовольства в товарообігу торговельних мереж становить близько 95%. Іншим важливим показником є ​​ те, що українці споживають приблизно 90% продуктів харчування, вироблених в Україні. Тому саме довіра співвітчизників найкраще підтверджує якість вітчизняних продуктів», - зазначив міністр аграрної політики і продовольства Присяжнюк.

У свою чергу, підвищенню довіри українців до вітчизняних продуктів харчування сприяло розпочате Мінагрополітики реформування харчової галузі, зокрема, сфери безпеки продукції. Тому вітчизняні харчові підприємства вже почали поступово впроваджувати систему управління безпеки харчової продукції НАССР.

А після прийняття Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів», НАССР поступово введуть як підприємства-експортери, так і ті, що працюють на внутрішньому ринку. Завдяки цій системі саме виробники будуть максимально зацікавленими у дотриманні високих стандартів якості при виготовленні своєї продукції. Це обумовлено тим, що відповідальність за якість продукції будуть нести, перш за все, виробники, а не державні контролюючі органи. Тому у разі виявлення неякісних продуктів вони будуть вилучатися із усіх торгівельних мереж, а такі інциденти будуть оприлюднені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227