Океанський лайнер Carnival Triumph з понад 4 тис. ос. на борту третю добу дрейфує в Мексиканській затоці через поломки двигунів. У неділю на лайнері сталася пожежа, в результаті чого сталася поломка.

Вогонь, що виник у машинному відділенні, був загашений автоматичною системою пожежогасіння. У результаті інциденту ніхто з 3143 пасажирів і 1086 членів екіпажу, що знаходилися на борту, не постраждав. Однак через відмову двигунів управління судном було втрачено, і воно сильно відхилилося від курсу.


У понеділок, 11 лютого, лайнер, який з четверга здійснював п'ятиденний круїз біля берегів США, дрейфував у Мексиканській затоці приблизно за 240 кілометрів від узбережжя півострова Юкатан. На допомогу Carnival Triumph були направлені два буксири, які повинні були доставити судно в порт Прогресо в Мексиці, звідки пасажири літаками відлетіли б назад до США.
 
(Фото Reuters)

Однак від цього плану довелося відмовитися, оскільки за час підготовки рятувальної операції лайнер віднесло течією ще на 90 миль на північ. І тому було вирішено буксирувати лайнер в порт Мобайл у штаті Алабама. Передбачається, що на це піде три дні.

Наразі в районі лиха дме сильний вітер зі швидкістю 25 вузлів, через що судно злегка накренилося, але безпеці пасажирів ніщо не загрожує, повідомили в компанії-операторі лайнера.

Після пожежі судно забезпечується електроенергією від аварійного генератора, проте його потужності обмежені, через що на судні не працює водопровід і кондиціонери. Через це деякі пасажири були змушені провести ніч з неділі на понеділок на палубі, оскільки в каютах було дуже задушливо. Одна з пасажирок розповіла по телефону чоловікові, що в неділю їм довелося використовувати відра, щоб справити потребу, бо туалети частково не працювали.

Також на судні відчувається брак продуктів харчування і води. Для поповнення запасів до дрейфу лайнеру було направлено два інші судна тієї ж компанії - Carnival Elation і Carnival Legend, які доставили додатковий провіант у неділю та понеділок відповідно.


Компанія Carnival Cruise Lines вже заявила, що відшкодує всім пасажирам кошти, витрачені на невдалу подорож, а також надасть ваучер на інший круїз. Що стосується самого Triumph Carnival, то його найближчі два рейси, заплановані на наступному тижні, були скасовані.

За матеріалами: Reuters, ABC News, Associated Press

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253