Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що Україні на даному етапі не потрібна допомога ЄС для вирішення газової суперечки з РФ. Про це міністр заявив вчора в ефірі каналу ICTV.

«І на цьому поки що крапка. Тому питання щодо звернення за допомогою зараз не стоїть. Ми зараз перебуваємо в переговорному процесі, я б не став драматизувати ситуацію», - сказав міністр.

Як повідомляв ForUm, за словами міністра, в України немає підстав оплачувати рахунок у 7 млрд доларів, виставлений ВАТ «Газпром» НАК «Нафтогазу України» за недобір газу у 2012 році.

За його словами, Україна вже відповіла РФ, що не визнає цей борг.

«Ми надали відповідь, що ми не вважаємо за доцільне оплачувати рахунок у 7 млрд доларів. У нас немає підстав для цього. Ми виконуємо всі умови договору», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, ВАТ «Газпром» заявляє про відсутність яких-небудь підстав для зниження для НАК «Нафтогаз України» закупівель природного газу у 2012 і 2013 роках в обсягах менших, ніж це передбачено газовими контрактами 2009 року, в зв'язку з чим «Нафтогазу» у січні був виставлений рахунок на $7,09 млрд за недобір 16,7 млрд куб. м.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна вважає спірним виставлений «Газпромом» рахунок за газ на 7 мільярдів доларів і готова вести переговори.

26 січня «Нафтогаз України» підтвердив, що «Газпром» виставив рахунок на 7 млрд доларів за газ, який Україна не купувала у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351