Польські власті готові допомогти Україні виконати умови, необхідні для підписання договору про асоціацію з Євросоюзом, що може статися у листопаді цього року на саміті «Східного партнерства» у Литві.

За даними канцелярії польського президента, про це йшлося під час засідання консультативного комітету президентів Польщі й України, яке відбулося 8 лютого у Києві.

Прес-служба Броніслава Коморовського повідомила, що глава його канцелярії Яцек Міхаловський і глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін під час зустрічі наприкінці минулого тижня обговорили співробітництво між державами у 2013-2015 роках.

«Особливу увагу приділено відносинам України з Євросоюзом у зв'язку із запланованим на 25 лютого самітом Україна-ЄС у Брюсселі і самітом «Східного партнерства» у листопаді цього року, в тому числі готовності Польщі до подальшої підтримки європейських устремлінь Києва і надання практичної допомоги в реалізації порядку дня угоди про асоціацію та укладення Ради ЄС», - зазначили у канцелярії президента Польщі, повідомляє «УНІАН».

Прес-служба повідомила, що сторони обговорили пріоритети України під час голосування в ОБСЄ та заходи до 70-ї річниці Волинської трагедії.

Канцелярія Коморовського також повідомила, що наступне засідання консультативного комітету президентів, яке стане 24-м з моменту заснування у 1993 році, відбудеться у другій половині цього року в Польщі.

Нагадаємо, на минулому тижні Комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле під час візиту в Україну закликав українську владу не втратити шансу підписати договір про асоціацію в цьому році, зазначивши, що в іншому разі до цього питання можна буде повернутися тільки через кілька років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220