Віце-прем'єр уряду РФ Аркадій Дворкович заявив, що до кінця першого кварталу 2013 року може набути чинності рішення російського уряду про обнулення ввізних мит на зерно.

На початку лютого міністерство економічного розвитку РФ внесло в уряд РФ пропозицію скасувати ставки ввізних мит на пшеницю, жито, ячмінь і кукурудзу на період до 1 серпня 2013 року.

Зазначимо, що таке рішення пов'язане з рекордним зростанням цін на зернові у поточному сільгоспроці у зв'язку з невисоким урожаєм (70,7 млн ​​ т за підсумками 2012 р., що на 25% нижче показника 2011 р.).

Раніше заступник глави МЕР Андрій Клепач висловлював думку, що скасування імпортного мита на зерно пригальмує зростання цін на внутрішньому ринку, пише «РБК».

«Такий захід суттєво не позначиться на внутрішньому ринку зерна. Але я все одно думаю, що це правильне рішення, воно буде гальмувати зростання цін. Але все залежатиме від обсягів імпорту», - сказав він.

У свою чергу, міністр сільського господарства РФ Микола Федоров заявляв, що вважає можливим скасування імпортного мита на зерно у розмірі 5%.

За його словами, скасування мита не зробить сильного впливу на ринок, відомство проводило відповідні оцінки. При цьому, за словами міністра, в цьому рішенні стільки ж плюсів, скільки і мінусів.

«У мене стримана позиція на цей рахунок. Скасування імпортних мит - це предмет торгу в хорошому сенсі цього слова», - додав Федоров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181