Комплексний капітальний ремонт основних магістралей повинен проводитися кожні 10-12 років. Про це в ексклюзивному коментарі ForUm'у заявив замдиректора з наукової роботи Державного дорожнього науково-дослідного інституту України Артем Безуглий.

«У 2012 р. на ці цілі реально було потрібно 21,5 млрд грн, але було виділено тільки 3 млрд», - сказав він.

Співробітник НДІ навів приклад автодорожніх робіт на «автобані» Одеса-Київ.

«Його урочисто здали в 2004 році і гордо говорили про нього як про автобан, але вже через кілька місяців асфальт посипався. І в наступні 8 років на нові його реконструкції Україна займала гроші вже двічі. У 2005 р. туди було виділено близько $480 млн, а з 2005 по 2012 ще $150 млн на різні види ремонтних робіт, облагороджування».

За словами Безуглого, цієї осені Світовий банк вирішив виділити Україні кредит у $450 млн на поліпшення якості трас.

«Кошти будуть використані на реконструкцію дороги Київ-Харків від м.Лубни до Полтави, починаючи з 210-го кілометра, з будівництвом обходів населених пунктів. Термін робіт - 2 роки, термін повернення грошей 17 років.

Як раніше повідомляв ForUm, глава КМДА Олександр Попов заявив, що у Києві необхідно замінити 20 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу взяти під особистий контроль організацію невідкладного ремонту та підготовку до планових ремонтів автодоріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225