Слідство завершило розслідування кримінальної справи за фактом аварії теплохода «Булгарія» стосовно помічника капітана судна, суборендаря «Булгарії», експерта Російського річкового регістра і двох співробітників Ространснагляду У Татарстані, повідомив У понеділок офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

«За версією слідства, саме сукупні дії обвинувачених стали причиною краху теплохода «Булгарія» 10 липня 2011 року в акваторії Куйбишевського водосховища і загибелі 122 осіб, які перебували на борту», ​​ - йдеться у релізі, повідомляє РІА «Новости».

Причиною затоплення «Булгарії» стали непридатність судна до плавання як за своїм технічним станом, так і за рівнем підготовки екіпажу; недотримання вимог і правил безпеки судноплавства.

Також до причин події слідчі відносять невиконання або неналежне виконання своїх обов'язків судновласником, командним складом екіпажу, посадовими особами контролюючих органів і установ як при підготовці судна до плавання, так і при його експлуатації.

«При цьому аварія і її наслідки зумовлені саме сукупністю цих порушень», - уточнив Маркін.

Як повідомляв ForUm, двопалубний дизель-електрохід «Булгарія», побудований у 1955 році у Чехословаччині, затонув 10 липня під час грози у Куйбишевському водосховищі у Татарстані за 3 кілометри від берега. Внаслідок катастрофи загинули 122 людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216