У Житомирській області через скажену лисицю і собаку у селі Соловіївка Брусилівського району вчора оголосили карантин.

Як повідомила керівник прес-служби ТУ ДСНС України у Житомирській області Ірина Романюк, 8 лютого, о 12:00 у службу цивільного захисту у Брусилівському районі Житомирської області від начальника управління ветеринарної медицини Брусилівського району надійшла інформація про те, що 6 лютого у місцеве приватне господарство села Соловіївка потрапила лисиця.

Лисицю загриз собака господині будинку цього приватного господарства і заразився від неї на сказ. У двох тепер уже загиблих тварин - собаки і лисиці - за результатами досліджень патологічного матеріалу у Житомирській обласній державній лабораторії ветеринарної медицини виявлений збудник хвороби сказу, передає «УНІАН».

Деяких членів сім'ї господині будинку, які контактували з хворою твариною, оглянули працівники Брусилівської центральної районної лікарні та надали їм медичну допомогу, зробивши відповідні щеплення.

Одночасно у зв'язку з цим випадком рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Брусилівській районній державній адміністрації у селі Соловіївка тимчасово ввели карантин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299