У січні поточного року сталося на 3% менше транспортних пригод у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року - 98 проти 101, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

За даними відомства, кількість загиблих зменшилася на 33,3%, проте кількість травмованих, навпаки, збільшилася на 13,4% (насамперед, через ДТП на ліцензованому автомобільному транспорті).

У Мінінфраструктури підкреслили, що дорожньо-транспортних пригод, які сталися з вини водіїв ліцензованого автомобільного транспорту, стало більше на 84,2% у порівнянні з січнем минулого року (35 проти 19). Число загиблих зменшилося на 33,3%, а кількість травмованих збільшилася на 11,9%.

На авіаційному транспорті у січні сталося 6 пригод проти 7 у першому місяці 2012 року, на морському і річковому - ніяких аварійних ситуацій проти однієї. На залізничному транспорті зафіксовано 49 транспортних подій проти 66 в січні минулого року, крім того, зменшилася кількість дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах - 5 проти 9.

У січні 2013 року на об'єктах транспортно-дорожнього комплексу та галузі поштового зв'язку не було пожеж, тоді як у січні минулого року сталася одна пожежа. Також минулого місяця зменшилася кількість випадків незаконного втручання у діяльність транспорту, поштового зв'язку та інфраструктури - 18 випадків проти 33 у січні 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254