Загроз якості питної води в Києві немає. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявила радник голови правління з питань інформаційної політики ВАТ «АК «Київводоканал» Вікторія Яковлєва.

«На даний момент ніякої загрози питній воді в Києві немає. Саме тому ми інформуємо громадян, що з річками все гаразд, але в передпаводковий період у них може спостерігатися зниження рівня вмісту кисню. Ця ситуація зараз знаходиться під контролем. Рівень кисню відповідає нормі, і трохи вище мінімально допустимого», - зазначив він.

У свою чергу головний технолог Департаменту експлуатації водопровідного господарства «Київводоканалу» підкреслив, що в середині січня спостерігалося зниження рівня кисню, але на сьогоднішній день ця цифра трохи збільшилася і становить 4-4,5 мг/дм ².

Він зазначив, що такий показник поки дозволяє уникнути замору риби у воді, який міг би негативно позначитися на якості питної води. «Всі норми за якістю води ми виконуємо. У нас є в наявності всі реагенти (для очищення. - Ред.)», - заявив він.

Також Яковлєва підкреслила, що як тільки з'являться передумови до зниження рівня кисню у воді, «Київводоканал» звернеться до ДержНС, щоб рятувальники за допомогою криголама розбили лід на водоймах.

«Крім того, будемо вирішувати це питання технологічно - будемо додавати те, що необхідно для підтримки потрібної якості води. «Всі свої дії ми обов'язково узгоджуємо з СЕС», - заявила вона.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152