У м. Брюсселі стартував черговий саміт Євросоюзу. Основним завданням учасників заходу позначено вироблення консенсусного рішення щодо бюджетної політики блоку держав на 2014-2020 рр..

При цьому експерти відкрито висловлюють скептичне ставлення до перспектив успішного виконання поставлених завдань через суперечності між країнами-донорами та одержувачами допомоги, повідомляє Reuters.

Напередодні відкриття саміту прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон провів переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, головою Європейської ради Херманом ван Ромпеєм та головою Європейської комісії Жозе-МануелемБаррозу. Після цього глава британського кабінету міністрів провів окремі зустрічі з колегами з Данії, Швеції і Нідерландів.

Як припускають експерти, всі вони поділяють погляди Кемерона про необхідність вжиття додаткових заходів економії в рамках бюджетного акту, що обговорюється.

Нагадаємо, що на саміті ЄС у листопаді 2012 р. блок не зумів прийняти бюджет на наступні сім років у розмірі трохи більше 1 трлн євро через низку розбіжностей між членами союзу, у тому числі між старими і новими державами - членами ЄС.

У новій редакції видаткова частина документа скорочена на 80 млрд євро - до 972 млрд.

Однак, за неофіційною інформацією з дипломатичних кіл, вже зараз мова йде про скорочення показника до 957 млрд євро.

Як повідомляв ForUm, Євросоюз вже у 2012 році виявився неплатоспроможний. Про це заявив глава Європарламенту Мартін Шульц на прес-конференції саміту ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220