Незважаючи на те, що правляча партія Грузії «Грузинська мрія» на чолі з прем’єр-міністром Борисом (Бідзіною) Іванішвілі зірвала запланований на 8 лютого щорічний звіт Президента Михайла Саакашвілі в парламенті, він все таки виступить зі зверненням до народу на ту ж тематику, яка була запланована.

Про це журналістам повідомила сьогодні прес-спікер президента Грузії Манана Манджгаладзе. За її словами, до населення Грузії Саакашвілі звернеться з Національної бібліотеки в Тбілісі.

«З урахуванням того, що на вимогу прем'єр-міністра парламентська більшість відмовилася заслухати в законодавчому органі передбачений Конституцією щорічний звіт президента, він прийняв рішення звернутися до народу з Національної бібліотеки з тим же, з чим він повинен був постати в законодавчому органі», - сказала прес-спікер. За її словами, виступ президента відбудеться 8 лютого у другій половині дня.

Нагадаємо, спікер парламенту Грузії Давид Усупашвілі повідомив, що щорічний виступ Саакашвілі в законодавчому органі відкладено на невизначений термін.

За його словами, таке рішення прийнято парламентською більшістю - коаліцією «Грузинська мрія», оскільки ні президент, ні очолювана ним парламентська меншість в особі партії «Єдиний національний рух» не збираються приймати поправки до Конституції, що обмежують президентську владу на користь законодавчої влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253