Заступник голови Національного банку України Олексій Ткаченко зазначає, що вперше після трьох років збиткової діяльності вітчизняний банківський сектор вийшов на прибутковий рівень.

«Дуже важливим для нас є те, що після трьох років збиткової діяльності вітчизняний банківський сектор вийшов на прибутковий рівень. У 2012 році прибуток системи банків становив майже 5 млрд грн, у той час як за 2011 рік банки зазнали збитків у сумі 7,7 млрд грн. Серед банків, які продемонстрували найкращий фінансовий результат у 2012 році, такі банки, як Приватбанк, Укргазбанк, ВТБ Банк, Ощадбанк», - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що разом з цим торік було зафіксовано зростання статутного капіталу банків на 3 млрд грн - до 175 млрд грн.

«Найбільший розмір статутного капіталу - у державних банків та Приватбанку», - уточнив заступник голови НБУ.

Ткаченко також висловив переконання, що сьогодні є всі підстави сподіватися, що ці позитивні тенденції в діяльності банків будуть закріплюватися і надалі.

«Зі свого боку Національний банк України і надалі сприятиме забезпеченню стабільності та сталого розвитку банківської системи для ефективного виконання ним своїх основних функцій, перш за все - забезпечення економічного зростання нашої держави», - резюмував Ткаченко.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203