Уряд України виконав практично всі завдання першого етапу плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y , у ході зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Хочу підкреслити, що ми виконали практично всі завдання першого етапу плану дій і тепер очікуємо, що в парламенті не тільки більшість, а й опозиція доведуть свою відданість євроінтеграції», - підкреслив прем'єр-міністр.

Азаров нагадав, що у парламенті перебувають 5 законопроектів у рамках цього плану дії і ще 2 уряд планує внести на наступному тижні.

За словами прем'єра, сьогодні створені всі умови для підписання Угоди про Асоціацію.

Окремо прем'єр зупинився на здійснюваних Україною реформах. Зокрема, на подальшій модернізації виборчої системи і системи правосуддя на основі європейських стандартів.

«Перед нами стоять ще багато завдань відносного подальшого системного впровадження реформ, і ми твердо налаштовані зберігати високу динаміку (у проведенні реформ - Ред.)», - с казав він і додав, що «результати сьогоднішньої зустрічі будуть враховані українською стороною».

За значимо, на зустрічі з єврокомісаром Штефаном Фюле у Клубі Кабміну присутні прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр економіки Ігор Прасолов, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, міністр закордонних справ Леонід Кожара, віце-прем'єр Костянтин Грищенко, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Як повідомляв ForUm, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною і Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Нагадаємо, Україна і ЄС підписали угоду про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз 23 липня 2012 року .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225